Innovative Information Technology

Innovitech kft.

Szőlőtőke szkennelés egyszerű 3D kamerákkal

Az egyik legfontosabb kihívás, amivel a GRAPLER projekt belül szembesültünk, az volt, hogy miként lehet értékelhető minőségben 3D-ben rekonstruálni a szőlőtőkéket.

Az egyik lehetséges megoldás 3D szkennerekkel a tőkeszerkezet digitalizációja. A piacon lévő 3D szkenner megoldások egyike sem teljesített kielégítően, ezek a berendezések nem voltak képesek a szőlőtőkék részleteinek megfelelő rekonstrukciójára. Ezért a GRAPLER csapata saját, kamera alapú 3D tőkeszkenner kifejlesztésébe kezdett. Az új fejlesztések szerinti áttörések mentén sikerült elérni, hogy a rekonstrukció pontosabb és részletesebb legyen. Emellett a hibák kiszűréséhez többféle zajszűrő megoldást is alkalmazunk, ami tovább növeli a rendszer megbízhatóságát és pontosságát.

A GRAPLER projekt egy izgalmas példa arra, hogyan használhatja a mezőgazdaság az új technológiákat és a gépi látást a termelékenység és fenntarthatóság javítására. A 3D szkenner fejlesztésének sikere a projektben remélhetőleg hozzájárul a mezőgazdasági ágazat hatékonyságának és versenyképességének növeléséhez.