Innovative Information Technology

Innovitech kft.

Gyakornoki lehetőség a duális képzés keretében

A kormányzat szándékának megfelelően, a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégiai anyaggal összhangban az Eszterházy Károly Főiskola elindítja a duális képzési szakokat. A duális képzés az alapképzési (BSc), illetve mesterképzési (MSc) szakokon, felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszony keretében folyó képzés, melynek során az elméleti oktatás mellett valós, működő környezetben, képzőhelyként szerződött vállalati partnerek segítségével szerezhető gyakorlati tudás.

1. A duális képzéssel érintett szakterület (Programtervező informatikus) rövid bemutatása:

A programtervező informatikus mindössze két szó, mégis annyira sokrétű, hogy ezernyi jelentéssel lehetne definiálni. Tekintettel arra, hogy számos területet tudhat magáénak, méltán az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb szakirány Magyarország felsőoktatási képzési palettáján. E szakterületen dolgozni sokkal többet jelent, mint amire először gondolna az ember. A szakmai elméleti ismeretek elsajátítása mellett nagyon fontos a gyakorlat, illetve többek között olyan képességek megléte, mint a szakmai elhivatottság, a precizitás, vagy a kreativitás.

Az informatikai cégek más cégek informatikával kapcsolatos álmai, vágyai megvalósítói, melyekhez magas szintű szakmai tudással, tapasztalattal rendelkező alkalmazottakra van szükség. Szép, de nehéz szakmát választ, aki erre az útra lép. Az, hogy melyik konkrét területen végezzük munkánkat, a ranglétra melyik fokán állunk, azt egyedül rajtunk múlik, vagyis: az elhivatottságunkon, az alázatunkon és az adódó lehetőségek kihasználásban rejlő képességünkön. Mindez megtanulható, fejleszthető. A duális képzési forma bevezetésével az informatika szakma hatalmas lépést tesz mindezen képességek fejlesztése érdekében, hiszen a képzés elsődleges és legfontosabb célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összekapcsolása.

Az Eszterházy Károly Főiskola programtervező informatikus alapképzésének duális megvalósítása minden olyan érvet magában foglal, ami egy gyakornokorientált vezetőben megfogalmazódik:

 • későbbi munkatársak kiválasztásának lehetősége az elhivatott, értelmileg és érzelmileg is érett hallgatókból;
 • megfelelő gyakorlati idő eltöltése az egyes szakmai területeken, melynek következtében a hallgatónak is van lehetősége választania merre is szeretne orientálódni, mi az, ami igazán érdekli, amiben valóban jó lehet a képzést követően;
 • párhuzamos elméleti és gyakorlati képzés;
 • a hallgatók szakmai szocializációja piaci körülmények között, vállalati munkakörnyezetben, mely lehetőséget biztosít az értékrendszer kialakítására, a csapatmunkában, a munkatársakkal való együttműködésben szerzett tapasztalatok gyarapítására, felelősségvállalásra, szakmai és emberi kapcsolatrendszer kiépítésére.

A képzésben résztvevők fiatal kollégaként kapcsolódik be lépésről lépésre a gyakorlati hely mindennapjaiba, így a kiosztásra kerülő feladatok súlya semmivel sem alacsonyabb, mint ha azokat már akár egy alkalmazotti viszonyban látná el.

A duális képzést mi is nagyon fontosnak, az Eszterházy Károly Főiskolát pedig tapasztalt, megbízható, az oktatásért elkötelezett partnernek gondoljuk, ezért is csatlakoztunk örömmel a programhoz.

2. A jelentkezés módja és határideje:

Amennyiben szeretnéd cégünket választani főiskolai egyetemi tanulmányaid szakmai gyakorlóhelyeként, kérjük a dualiskepzes@innovitech.hu e-mail címre küldött fényképes önéletrajzzal és az InnovITech Kft. ügyvezetőjének címzett motivációs levéllel tedd ezt meg. Utóbbiban ne felejts el kitérni arra, hogy miért választottad a Programtervező informatikus szakot, illetve cégünket és hogy melyek a jövőbeli elképzeléseid a szakterületen. A jelentkezések beérkezési határideje: 2016. április 30.
Az önéletrajzodon megadott e-mail címedre küldjük majd ki a felvételi beszélgetés időpontjáról szóló értesítést, melyre várhatóan májusban kerül sor.
A kiválasztás eredményéről a felvételi beszélgetést követő 15 napon belül értesítjük a jelentkezőket.

3. A kiválasztás során vizsgált szempontok:

Az informatika szakterületen való eredményes helytálláshoz a tárgyi tudás és gyakorlat, valamint a nyelvtudás mellett számos egyéb kompetenciára is szükség van. Éppen ezért az interjú során kíváncsiak vagyunk a jelentkező személyiségére, általános intelligenciájára, kapcsolatteremtő- és kommunikációs készségére, érdeklődésére és motiváltságára, problémamegoldó képességére és kreativitására is.

 

 

Az Innovitech Kft., partnerként bekapcsoldódott az egyetem 2016. szeptembertől induló informatikai duális képzésébe, azaz gyakorlati oktatóhelyként támogatjuk a képzés folyamatát.

Légy egy valóban innovatív csapat tagja és szerezz élesben is használható tapasztalatokat!

Társaságunk szakmai tevékenységéről honlapunkon bővebben tájékozódhatsz.

Kutatói és fejlesztési tevékenykenységeink

 • Tudományos, K+F tevékenység
 • K+F projektek lebonyolítása
 • Minőségbiztosítás és tesztelés
 • Egyedi alkalmazások fejlesztése
 • Elemzés, tervezés
 • iOS mobilalkalmazások fejlesztése
 • Android mobilalkalmazások fejlesztése
 • Szerveroldali és kliensoldali webfejlesztés
 • Adatbázismegoldások a tervezéstől a megvalósításig
 • Mesterséges intelligencia kutatások, megoldások

Mit ad neked a duális képzés?

 • Innovatív, élesben használt technológiákat ismersz meg nálunk
 • Szakmai gyakorlat már a képzési idő alatt
 • Munkavállalói kompetenciák, melyek referenciaként szolgálnak a munkábaálláshoz
 • Használható gyakorlati alapok az egyetemen megszerzett elméleti tudás mellé
 • Hallgatói munkabér a képzés ideje alatt

Az Eszterházy Károly Főiskola programtervező informatikus és gazdaságinformatikus képzésével kapcsolatban bővebb tájékoztatást az egyetem holnapján olvashatsz.

A duális képzésre való jelentkezés határideje 2016. április 30-a.