Innovative Information Technology

Innovitech kft.

Eredmények

Széchenyi 2020

Cégünknek kutatásfejlesztés területén több jelenleg is aktív projektje van, amelyeket az alábbiakban jellemzünk:

 • Cégünk fejlesztés alatt lévő CTA – „CML Treatment Assistent” megnevezésű egészségügyi információs rendszere a Krónikus myeloid leukémia (CML) vizsgálatainak követésére használható. Ezen vizsgálatok során a mért gén expressziós szintek határozzák meg a kezelésekkel kapcsolatos további menetrendeket. A CML kezelése során alkalmazott tirozin-kináz gátlók magas költsége miatt kulcsfontosságú a betegek megfelelő monitorozása és a válaszok precíz értékelése. A kezelés-követési asszisztens betegek részére nyújtott tájékoztatás alapján hozzájárul a „compliance” javulásához és a monitorozási szokások javulásához. Az orvosok számára is egyszerűsödik az általuk kezelt CML-es betegek követése és nyilvántartása, valamint lehetőség nyílik az elvégzendő vizsgálatok automatikus ütemezésére, ami végeredményben segíti a lehető legoptimálisabb TKI kezelési stratégia megvalósítását. Ezen motivációknak köszönhető, hogy a rendszer fejlesztésének finanszírozásába egy gyógyszergyártó, illetve beteg szervezet is részt vállal, illetve a fejlesztés kellő orvos kutatói támogatást kap (Novartis Csoport, MOHA - Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány, Dr. Bödör Csaba molekuláris biológus). 
 • JDSA – „Java Decision Structure Analyser”: Forráskód döntésstruktúra elemző. A kutatásfejlesztési projekt célja a forráskódok döntésszerkezeti minőségének mérésére alkalmas statikus kódelemző létrehozása, amely képes a döntésszerkezeti anomáliák észlelésére. További cél a bevezetett objektumorientált programok döntésszerkezetének minőségét jellemző tervezési metrikák korrelációs vizsgálatai más minőségi mutatókkal.
 • Fejlesztési, tervezési keretrendszerek kialakítása: Cégünk technológia szabványokra alapuló fejlesztési és tervezési keretrendszerekkel és megoldásokkal rendelkezik, illetve azok továbbfejlesztését végzi, melyek robosztus informatikai projektek megbízható végrehajtását garantálják.
 • Strukturálatlan adathalmazok elemzésével kapcsolatos Big Data megoldások kialakítása.

 Kutatásfejlesztési projektjeinket egészíti ki cégünk specifikus technológiai tapasztalatára épülő nagy adatmennyiséget kezelni képes rugalmas riportozási megoldásunk az INNER – „InnovITech Excel Riporter, amely egy Oracle és más relációs adatbázisokra illeszthető MS Excel sablonokkal dolgozó és kimenetet generáló BI eszköz.

 Fontos megjegyezni, hogy jelenlegi folyó kutatásfejlesztési projektjeink finanszírozását saját forrásból, illetve a célszektorok támogatásával oldjuk meg.

 Az aktív projektek mellett cégünk szakértői a következő kutatásfejlesztési, kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek:

 • Elektronikus táplálkozás és életmód tanácsadás: Cégünk több munkatára tanácsadóként vett részt a „eFilter – Egészségügyi profil alapján szűrt fogyasztói adatbázisokból nyert információkat kezelő rendszer” KMOP-1.1.1-09/1-2009-0053-as kutatásfejlesztéses projekt megvalósításában, amely célja a felhasználók egészségügyi állapotának megfelelő fogyasztási szokások interaktív szabályozása, amely kontrollálni tudja a felhasználói ételérzékenységeket, allergiákat, illetve diétákat.
 • „Internet of things”:„FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az „Internet of Things" koncepció mentén.
 • Tervezési módszertanok: Tervezési és programozási módszertanokkal kapcsolatos kutatások adják cégünk fejlesztési és tervezési keretrendszereinek alapját. A kutatás célja az üzleti modellezéstől a tesztelési tervezésig a teljes projektciklus UML alapú lekövethetőségének és így a régetek közötti konzisztencia biztosítása.
 • Tervezési alapelvek, tervezési minták elemzése: Objektumorientált tervezési alapelvek és tervezési minták döntésszerkezetének elemzése, új tervezési alapelvek bevezetése
 • SAT probléma, SAT megoldó algoritmusok.
 • Modell ellenőrzés, modell ellenőrző programok használata a gyakorlatban.
 • Matematikai analízis: függvényegyenletek, függvény egyenlőtlenségek vizsgálata.
 • Függvényegyenletek stabilitáselmélete.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

A kedvezményezett neve: Innovitech kft.

A projekt címe: Elektronikus személyi egészségügyi asszisztens megvalósításának előkészítése

A szerződött támogatás összege: 11,98 millió forint

A támogatás mértéke (%-ban): 75%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.10.30.

A projekt azonosító száma: GOP-3.3.4-15-2015-0132